Arbeta runt Puerto Plata i Dominikanska Republiken – mycket jobbchanser för svenskar

Provinsen Puerto Plata erbjuder en hel del möjligheter för den som letar arbete i Dominikanska Republiken . Det inkludera själva staden, men även turistsamhällena Sosua och Cabarete tillhör regionen, vilket öppnar för en hel del möjligheter för den arbetssugne. Kvalificerad arbetskraft inom turism, utveckling och teknik kan räkna med en annorlunda livtstil där lite fungerar som hemma, med sol en stor majoritet av året. 

Som en av de större städerna i det tropiska landet, med mängder av stränder, linbana, all inclusive-hotell och sprudlande turism finns det jobb för kvalificerad arbetskraft. För att kunna jobba lagligt behövs ett nationellt id:kort, även om det finns mängder av exempel på personer som helt enkelt överstannar sitt turismvisum. Det är på egen risk då en striktare policy är på ingång.

letar arbete i Dominikanska Republiken. Det inkluderar själva staden, men även turistsamhällena Sosua och Cabarete tillhör regionen, vilket öppnar för en hel del möjligheter för den arbetssugne. Kvalificerad arbetskraft inom turism, utveckling och teknik kan räkna med en annorlunda livtstil där lite fungerar som hemma, med sol en stor majoritet av året. Som en av de större städerna i det tropiska landet, med mängder av stränder, linbana, all inclusive-hotell och sprudlande turism finns det jobb för kvalificerad arbetskraft. För att kunna jobba lagligt behövs ett nationellt id:kort, även om det finns mängder av exempel på personer som helt enkelt överstannar sitt turismvisum. Det är på egen risk då en striktare policy är på ingång.

Puerto Platas linbana ger fantastisk utsikt över regionen

Landet har ganska toleranta invandringslagar för arbetare och personer som vill investera i Dominikanska Republiken, med hjälp tillgänglig från staten när det gäller det praktiska och teoretiska vid omlokalisering. Det kan vara värt att utnyttja. Området har därför sett en stadig ökning av investeringar sedan millennieskiftet. Bland annat har svenska Ebba Lövenskiold byggt tre skolor för utsatta barn i området.

Turism och lantbruk är de största industrierna, men även serviceyrken som outsourcade jobb till call centers är ett alternativ för arbetare som behärskar engelska tillräckligt väl.

Puerto Plata – en stad med mycket möjligheter

Med en av nationens största hamnar och flera välkända komplex för All Inclusive-turister finns det jobb att hitta för svenska arbetare. TUI har regelbundna flyg till landets tredje största flygplats och har svenskar som jobbar i regionen som delar med sig av sina tips. Flera internationella call centers har sin verksamhet i Puerto Plata, bland annat Stat Phone och Cancall. Kakao och kaffe är stora exportvaror från provinsen och bland annat använder Garant Fairtrade-märkta bönor från Dominikanska Republiken.

All Inclusive- komplexen Playa Dorada och Costa Dorada är några av landets allra största hotellområden. I närheten ligger Oceanworld och de tjugosju vattenfallen, två utflykter som definitivt sticker ut från mängden. Många med språkkunskaper flyttar till det tropiska landet för att arbeta med turism. Det gör även frilansare som arbetar online. Den spansktalande ön har enkla regler för inflyttade proffesionella samt bekväma priser.

I Cabarete hittar du Kite Beach, ett mecka för kite- och vind-surfning. Många hotell och restauranger anställer utländsk arbetskraft för att kunna erbjuda bra service till den stora mängd actionturister som årligen besöker den lilla kuststaden. Extremsport, äventyr och ett rikt nattliv med kvalitativa diskotek direkt på stranden innebär arbetsmöjligheter för den tillresta. Det finns mycket att se för de som vågar sig utanför hotellkomplexen. Tänk på att det kan vara väl värt att teckna en extern sjukvårdsförsäkring om du planerar att stanna i landet länge.

Sosua är hem till den största gruppen utlänningar i området, med flera internationella skolor som bevis på det. Staden invigdes av judar efter andra världskriget och är idag hem till en härlig blandning av fransmän, tyskar, schweizare, amerikaner, kanadensare skandinaver, dominikaner och haitier. Många svenska företag har öppnat upp verksamhet i landet, bland annat Volvo, Ikea och Skanska.

Stranden i Sosua är världsberömd

Många restauranger med inriktning på turister ger servicejobb där språkkunskaper är meriterande. Playa Sosua är en två kilometer lång strand kantad med barer, restauranger och försäljningsstånd där många Expats valt att skapa sig ett leverne. Centrala Sosua är fylld med diskotek och det aktiva nattlivet är kanske det som området främst är känt för.