Frågor och svar

Här nedan följer några vanliga frågor om Utlandsjobb.nu och hur man använder vår sökmotor på bästa sätt.
Har du någon övrig fråga eller något du vill göra oss uppmärksam på är du mer än välkommen att kontakta oss via mail.
Maila: info@utlandsjobb.nu.

Vanliga Frågor

Här nedanför presenterar vi de vanligaste frågorna som vi får angående tjänsten Utlandsjobb.nu.

Vad är Utlandsjobb.nu?

Utlandsjobb.nu är en tjänst för de som vill söka jobba utomlands. Förutom att ge användaren tillgång en gratis jobbbank med tusentals jobbannonser världen över, så erbjuder vi också en guide med flertalet intressanta artiklar och länktips. Tjänsten är helt gratis och syftar främst till att underlätta för dig som arbetssökande att kunna hitta de jobbmöjligheter som passar dig bäst.

För vem är Utlandsjobb.nu till för

Tjänsten är till för alla och är gratis för vem som helst att använda. Vi har dock en vinkling mot en yngre publik vad det gäller våra artiklar. Där strävar vi efter att informera främst ungdomar och studenter om vilka möjligheter det finns för dem att kunna jobba utomlands.

Hur fungerar sökmotorn?

Sökmotorn utgörs av de formulär som som du ser på Utlandsjobbs startsida. Genom att t.ex skriva in sökordet för vilken typ av tjänst du är intresserad av och därefter välja land, område eller stad så kommer du kunna få upp en mängd olika alternativ på tjänster som finns tillgängliga i detta område. Du kan även söka på t.ex företag, kontinent eller andra relaterade ord. Allt för att bredda dina möjligheter att kunna se de alternativ du har att tillgå.

Ge mig ett exempel på hur jag kan hitta jobb utomlands?

Låt oss säga att du är intresserad av att jobba för FN (Förenta Nationerna) som ett exempel. Du kanske inte riktigt är säker på vilket land du vill jobba i men vill kunna bläddra bland alternativen. Du skriver t.ex ”FN” men kanske hellre det engelska: ”UN” eller ”UNICEF”. Klicka därefter på knappen ”Hitta” och du kommer få upp resultat på jobbannonser världen över. Vill du begränsa dina sökresultat till en specifik kontinent, ett område eller land, så skriver du in det i formuläret under texten ”Var”.

Alltså, om du skriver ”UN” eller ”UNICEF” och specificerar med t.ex ”Afrika” eller ”Africa” så kommer du få upp alternativ för att hitta lediga FN – tjänster i Afrika.

Publicerar Utlandsjobb.nu egna jobb?

De flesta jobbannonser som du ser på sidan är länkar till de sajter där annonsen ursprungligen kommer ifrån. Du kommer alltså slussas vidare till den fulla jobbannonsen när du klickar på länken. Utlandsjobb.nu visar bara en sammanfattning av jobbannonserna. I några fall visar vi fulla jobbannonser i de fall då företag eller rekryteringsfirmor har valt att annonsera direkt på Utlandsjobb.nu.

Är det bättre att göra sina sökningar på engelska?

Överlag bör du tänka på att de jobbannonser som utlyses till stor del är skrivna antingen på det inhemska språket ( beroende på vilket land du söker på ) eller på engelska. Det är logiskt om du tänker att du t.ex söker jobb som engelsklärare i Thailand. Chansen att få upp ett relevant resultat är mycket större om du skriver ”english teacher” än om du skriver ”engelskalärare”.

Finns det även svenska jobb på Utlandsjobb.nu?

Javisst, vi har massvis av svenska jobbannonser på webbplatsen.
Betydligt fler än t.ex Arbetsförmedlingen (AMS).
Utlandsjobb.nu fungerar alltså också som en sökmotor för den som letar jobb inom Sverige.

Varifrån kommer jobbannonserna?

Kort sagt överallt. Det kan handla om internationella och lokala rekryteringsfirmor eller statliga arbetsförmedlingar världen över.

Var kan jag hitta jobb enklast?

Tyvärr måste svaret bli: ”det varierar”. Beroende på hur vissa marknader utvecklas och hur ekonomierna ser ut i de berörda länderna. Utlandsjobb.nu har dock en artikelkategori som heter Lätta Jobb vilket avser jobb som du kan få inom ganska korta tidsintervaller och som kanske inte kräver så mycket utbildning och förkunskaper. Vi tar dock inget ansvar för hur jobbmarknaderna utvecklas. Artikelserien är bara en fingervisning på vilka jobb som du kan tänkas kunna ha en större chans att få som utlänning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *