Jobba i Barcelona

Arbeta i BarcelonaBarcelona är en av svenskarnas favoritstäder. Förutom ett pulserande nattliv, härligt klimat och fantastisk fotboll finns också här Spaniens kanske mest dynamiska arbetsmarknad. Barcelona är en global metropol som attraherar människor från hela världen och är kanske en av de lättare städerna i Spanien att söka jobb i. Här nedan följer ett par tips om hur du gör för att få jobb i Barcelona.

Om arbete i Barcelona

Barcelona attraherar människor från hela världen och har gjort sig känd som en av Europas största nöjes- och kulturmetropoler. Spanien är också det land efter England och de nordiska länderna där det bor flest svenskar. Många av dem huserar i just Barcelona. Barcelona har gjort sig känt som den stora turistmagneten men vad alla kanske inte vet är att staden också är en ekonomisk motor då det här konstant startas nya företag samtidigt som utländska företag flyttar hit. Det finns en entreprenöriell anda som går tillbaka till Barcelonas historiska roll som nav för handeln kring västra Medelhavet. Det finns en rad olika möjligheter för dig som svensk och EU-medborgare att få jobb i Barcelona. Ett sätt kan vara att åka ner direkt på plats eller söka jobb från Sverige via sökmotorn på t.ex Utlandsjobb. På Utlandsjobb finns tusentals lediga tjänster för dig som vill arbeta i Barcelona.

Vilka arbeten finns det i Barcelona?

Kort sagt alla möjliga olika typer av jobb beroende på vilka kvalifikationer du har. Vill du ha ett snabbt jobb ska du söka på nyckelord som ”swedish” i fältet ”Vad?” tillsammans med platsen Barcelona i fältet ”Var?”.

Längst ner på denna sida kan du t.ex se lediga tjänster, baserade i Barcelona, som är relaterade till det svenska språket och Sverige. Det är lättare för dig som svensk att kunna få jobb i Barcelona om tjänsten i sig kräver att du kan tala svenska.

Det finns en mängd tjänster inom t.ex kundtjänst och telefonförsäljning som är baserade i just Barcelona. Sedan ska man också ha i åtanke att Barcelona är en miljonstad och att det går att hitta alla möjliga jobb på plats. Många internationella företag har sitt huvudkontor i staden vilket kan göra det lättare för t.ex en svensk att söka jobb i jämförelse med ett lokalt företag.

Att tänka på

Regler

Som Eu-medborgare har du rätt att arbeta i vilket EU-land som helst under en obegränsad tid. Läs på om vilka papper och tillstånd du behöver innan du reser. Läs på AMS.se vilka regler som gäller för arbete inom EU. Här kan du även läsa om vilka regler som gäller just för arbete i Spanien.

Boende

Boende i Barcelona är fortfarande relativt billigt i jämförelse med andra europeiska storstäder även om priserna har gått upp en del de senaste åren. Det finns också en hel hyresrätter och möjligheter för korttidsboende för dig som söker jobb på plats. Längre ner på sidan hittar du en del exempel på företag som förmedlar bostäder i Barcelona.

Jobbsök

Ifall du talar spanska eller katalanska kommer du givetvis ha en större chans att hitta jobb i Barcelona. Trots detta så kommer antagligen en potentiell arbetsgivare att välja en katalan eller spanjor framför dig. Du har större chans att få jobb på företag där språket är engelska eller på något skandinaviskt företag som är baserat i Barcelona. Använd sökmotorn på Utlandsjobb för att hitta jobb som passar din profil.

Svenska organisationer i Barcelona

Hitta boende i Barcelona

Läs mer om hur du kan hitta tillfälligt eller permanent boende i Barcelona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *