Jobba i Costa Rica
Arbeta i Costa RicaCosta Rica anses av många vara världens vackraste land. Här finns möjlighet att jobba med allt inom skog- och djurhållning till att arbeta som engelsklärare eller åt några av de internetbaserade casinoföretag som finns baserade här.
Detta centralamerikanska land är också värd för 40% av jordens alla djurarter vilket också har lett till att många miljö- och djurrättsorganisationer finns representerade här. Med andra ord finns det en hel del möjligheter för dig som vill jobba i Cost Rica.

Arbetsvisum Costa Rica

Ett arbetsvisum till Costa Rica innebär generellt att man får ett uppehållstillstånd i sex månader med tillstånd att arbeta. Alla papper och dokument som du måste fylla i finns att hitta på Costa Ricas Immigrationsmyndighet.
För att söka jobb i Costa Rica måste du först få ett inhemskt företag eller organisation att anställa dig. Först därefter kan du skicka in ansökningshandlingarna för att få arbeta i landet. För volontärarbete är detta oftast en snabb process medan det kan lite längre tid för övriga arbeten.

Volontär i Costa Rica

I Costa Rica finns väldigt många djurarter och landet har också en väldigt diverserad natur med allt från djupa regnskogar som inhyser tiotusentals djurarter till berg strandtäckta kustområden. Det finns väldigt många organisationer, stora som små, som jobbar på ideellt med att skydda artrikedomen i landet. Här nedan följer ett par exempel på volontärorganisationer i Costa Rica som tar emot internationella volontärer.
Det kan handla om större projekt som syftar till att skydda regnskogen till mindre organisationer som kanske fokuserar på en speciell djurart.

Fler jobbmöjligheter Costa Rica

Andra tips på arbeten som du kan få i Costa Rica kan var t.ex som engelsklärare. I städer som San José eller Puerto Limón finns det en mängd olika företag och språkinstitut där du kan jobba som lärare eller som privatlärare. Det finns en också en hel del betting- och spelföretag som är baserade i Costa Rica och som jobbar mot den amerikanska marknaden. Här kan det finnas möjligheter för dig som är duktig på t.ex webbprogrammering eller kundtjänstjobb. Costa Rica är det mest utvecklade landet i Centralamerika och har också en mycket utbredd turistindustri. Därför finns det många utlänningar som finns baserade i landet och det finns möjligheter att kunna jobba inom turism- och resenäringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *