Jobba i Frankrike

Jobba i Frankrike

Arbeta i FrankrikeKulturlandet Frankrike är och kommer alltid förbli en magnet för den europeiska arbetsmarknaden. Här kan du välja att jobba inom allt från lantjordbruk till att säsongsjobba i alperna eller hitta drömjobbet i städer som Paris eller Nice. Att jobba i Frankrike kan vara en fantastisk upplevelse. Utlandsjobb guidar dig till hur du kan få jobb i Frankrike.

 

Om arbete i Frankrike

Frankrike är ett utav de allra populäraste länderna för svenskar som vill jobba utomlands. Närheten är en faktor men också att Frankrike är något av Europas kulturella center med storstäder som Paris, Marseille, Lyon och Nice och ett rikt utbud av matkultur, mode och konst. De flesta arbeten i Frankrike utgår från att du talar franska men det finns också jobb som vänder sig till internationella kandidater. Du kan se några tjänsteutlysningar längst ner på denna sida som vänder sig till svenskar som vill Jobba i Frankrike.

Visum och arbetstillstånd

Frankrike är medlem i Europeiska Unionen vilket gör att du som svensk har rätt att vistas och arbeta i landet. Du behöver därför formellt sett inget uppehållstillstånd men trots detta så kräver vissa arbetsplatser och organisationer att du har ett papper som bekräftar att du har rätt att vistas i landet. För att ansöka om ett uppehållstillstånd kontaktar du franska ambassaden. Här nedan följer några fler nyttiga länkar för dig som vill veta vad som gäller för att arbeta i Frankrike.

Populäraste jobben i Frankrike

Jobba i paris

Paris är huvudstad och centrum för hela Frankrike. Årligen besöker tusentals människor Paris för att hitta ett jobb och bo i en av världens vackraste och kanske mest mytomspunna städer. Här nedan ser du några lediga tjänster som vänder sig till svenskar och Sverige.

Säsongsjobba i Franska Alperna

Vem har inte drömt om att få säsongsjobba i Franska Alperna? Använd Utlandsjobbs sökmotor för att hitta de senaste jobben i orter som Chamonix, Val Thorens eller Val d´Isere. Sök på nyckelord inom hotell och resort, skidlärarjobb eller liknande. Använd franska eller engelska sökord för bästa resultat eller titta här nedanför och se de senaste lediga jobben i Franska Alperna.

Boende i Frankrike

Frankrike är ett stort land och svårighetsgraden på att hitta boende är givetvis väldigt olika beroende på i vilken region eller stad man väljer att leva i. Här nedan följer dock ett par bra hemsidor om hur du kan hitta boende i Frankrike.
Om att gå med i Främlingslegionen

Få arméförband är lika mytomspunna som den franska främlingslegionen. Numera Har den sin huvudbas utanför Marseille och räknas till ett av det franska försvarets elitkårer. Legionen har funnits sedan 1831och är i högsta grad verksam både inom Frankrike men också i de gamla franska kolonialterritorierna likväl som i andra internationella operationer.

I teorin kan vem som helst ansöka om att gå med i Främlingslegionen. EU-medborgare eller inte. Oftast är det dock mest européer som utgör den största andelen såväl som personer från fransktalande delar av världen. Kraven är hårda för att antas och man bör ha en bra fysik och kunna klara de intelligens-och psykiska tester som man måste passera innan man blir antagen. Någon bakgrundskoll görs dock inte, vilket är ett slags signum för Legionen som helhet. Oavsett vad du har gjort så fungerar Legionen som en sista bastion, eller kryphål för sådana som t.ex har begått brott i sina hemländer eller är efterlysta.
Det finns många olika vapenslag inom Främlingslegionen och blir man antagen blir man placerad utefter behov och färdigheter. Det har vittnats om att första tiden som legionär präglas av kadaverdisciplin och att man måste lära sig det franska språket snabbt.
Du skriver på för 5 år. Klarar du hela perioden får du ett franskt medborgarskap. Man har också chansen att förlänga vistelsen och efter en viss tid är man även berättigad pension av den franska staten. Tiden som legionär kan innebära utlandstjänst i länder som Djibouti (där Legionen har en bad), Franska Guyana samt övrig utlandstjänst då Frankrike inte bara utför militära operationer på eget bevåg utan också är med i NATO.

Franska jobbsidor

Här nedan följer en rad olika jobbsidor för dig som vill jobba i Frankrike.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *