Jobba i Holland


Hitta jobb i NederländernaHolland, eller Nederländerna, är en av Europas starkaste ekonomier och har därmed också en av de större arbetsmarknaderna på kontinenten. Att arbeta i Holland anses relativt lätt då Holland ofta betecknas som ett öppet samhälle, där den yngre delen av befolkningen ofta pratar god engelska och är vana vid utlänningar.

Om arbete i Holland

Att jobba i Holland kan vara en trevlig och intressant upplevelse då löner och generell standard anses vara relativt hög i jämförelse med många andra EU-länder. Många internationella företag har sitt säte här på grund av närheten till övriga EU-länder samt att storstäder som Amsterdam och Rotterdam attraherar arbetskraft från hela världen. Oftast brukar ofta jobbmarknaden vara relativt bra samt att de holländska lönenivåerna är bland EUs högsta. Holländare anses också vara det folk som har bäst kunskap i engelska av alla icke engelsktalande länder i världen vilket gör att tröskeln till arbetsmarknaden låg för utlänningar som behärskar engelska.

Arbetsvisum till Nederländerna

Holland är med i Schengensamarbetet vilket innebär att du som EU-medborgare har rätt att uppehålla dig i landet och också kunna söka jobb på den Holländska arbetsmarknaden. Du behöver dock genomgå en del olika åtgärder innan du kan börja söka jobb i Holland för att också kunna ingå i det Holländska välfärds- och skattesystemet och kunna ha ett Holländskt bankkonto. Först och främst måste du begära ett personbevis på engelska från det svenska skatteverket. Detta bevis måste sedan stämplas av en notarius publicus hos Länsstyrelsen i din kommun. Hemsidan till Länsstyrelsen hittar du här. Detta bevis tar du sedan med dig när du reser till landet och inom din första vecka på plats bör du besöka den närmaste immigrationsmyndigheten på den plats i Holland där du befinner dig.
Här hittar du information om var du hittar de kommunala immigrationsmyndigheterna. Glöm inte att ta med pass och giltiga foton innan du besöker immigrationsmyndigheten. När du har varit hos immigrationsmyndigheten måste du ansöka om ett skatte- och försäkringsnummer ett s.k Burger Service Nummer och också ansöka om en basförsäkring. Se nedan var du hittar all information om hur du går tillväga för att få arbeta i Holland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *