Jobba i Japan


Hitta jobb i JapanMånga drömmer om att kunna bo i Japan. Landet har kanske bland den mest särpräglade kulturen i hela världen med sin mix mellan traditionellt och högteknologiskt. I storstäder som Tokyo, Yokohama eller Osaka finns något för alla som kommer och vill känna på äkta orientalisk storstadspuls.

 

Om arbete i Japan

Att kunna få ett jobb i Japan är svårare än i många andra länder i världen. Japan har en särdeles protektionistisk arbetsmarknad där tesen mestadels lyder: japaner går först. Detta innebär att du som kommer och jobbar i landet måste bidra med någon kompetens som inte finns i Japan. Ett sätt att få jobb i Japan är att få tag i en s.k sponsor. Det vill säga någon form av organisation eller företag som går i god för dig. Ett tips kan vara att söka jobb hemifrån eller via någon av de svenska företagen som finns baserade i Japan. På Utlandsjobb.nu finns det mängder av lediga tjänsteutlysningar i Japan. Använd sökmotorn för att hitta den tjänst som skulle passa just dig.

Jobba som engelsklärare i Japan

Eftersom du som utlänning måste bidra med någon form av kompetens som saknas i Japan så är ett tips att försöka få jobb som engelsklärare. Oftast är det människor med engelska som modersmål som brukar gå först men för skandinaver med en god engelska är det långt ifrån omöjligt att kunna få jobb som privatlärare, lärare på någon skola eller via ett språkinstitut. Jobb som engelsklärare hittar du på Utlandsjobb.nu eller på plats i Japan. I de flesta fall behövs någon form av formell kompetens och du kan läsa om hur du blir certifierad engelsklärare här.
Arbetsvisum till Japan

Som turist har du rätt att vistas i Japan i tre månader i taget. Många utlänningar tar chansen att jobba illegalt i landet, främst inom restaurang och på nattklubbar. Detta är inte att rekommendera då konsekvenserna av detta kan bli att man blir bannlyst från landet. Om du t.ex skulle vilja studera i landet har du rätt att också söka jobb under tiden studievisumet gäller förutsatt att tjänsten inte är på heltid. Annars är det som tidigare nämnts endast möjligt att erhålla arbetsvisum om ett företag eller organisation ställer upp som sponsor för dig. Såtillvida du inte är gift eller släkt med en japansk medborgare.
Om du vill kolla upp svenska företag företag i Japan så kan du hitta ett axplock av dessa här.

Läs mer om arbete och boende i Japan

Här nedan följer lite länkar till nyttiga och bra sidor om arbete i Japan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *