Jobba i Kina

Jobba i KinaKina är en marknad som har växt lavinartat under 2000-talet. På bara ett par år har Kina blivit det största centrumet för produktion i världen vilket har inneburit att även tjänsteindustrin har växt. Det är många som med spänning följer utvecklingen i Kina och också själva vill vara en del av händelserna som nu sker.

 

Om arbete i Kina

På Utlandsjobb publicerar vi en rad olika jobbannonser som är lokaliserade till Kina och många av dem är på engelska och riktade mot den internationella marknaden. I Kina råder stor efterfrågan på specialkompetenser som t.ex i områden inom: medicin, försäljning, hotellverksamhet, finansanalys, teknologi, datakommunikation, mellanhänder/agenter, mode, aktiehandel, revision, e-handel, informationsteknologi och ingenjörskunskap. Den största delen av dessa tjänster är förlagda till storstäder som Shanghai, Peking, Guangzhou eller Shenzhen.

För att arbeta i Kina behöver du uppfylla dessa villkor:

  • Vara över 18 år gammal
  • Vara frisk och vid god hälsa
  • Vara ostraffad
  • Ha en arbetsgivare som vill anställa dig
  • Ha giltiga pass- och identitetshandlingar

Jobba som engelsklärare i Kina

Det kanske vanligaste arbetet för yngre utlänningar som jobbar i Kina är att jobba som engelsklärare via någon agentur eller direkt på en skola. Många svenskar har en ganska god förståelse för det engelska språket och kan därför se jobbet som engelsklärare som ett alternativ för att kunna arbeta i Kina. själva.
En timlön på 60 – 80 kronor är inte en omöjlig nivå att komma till vilket får anses som ganska bra med tanke på att priserna i Kina oftast är lägre än hemma i Sverige.
De flesta skolor och agenturer kräver ofta förkunskaper i form av olika certifikat och diplom som kan bekräfta dina engelskakunskaper. Det handlar ofta om en månad eller två som du måste studera innan du kan börja söka jobb som engelsklärare. Dessa utbildningar kan ofta göras direkt vid datorn och kostar inte mycket i avgifter.

Rekryteringsfirmor och jobbförmedlare i Kina

Glöm inte bort att använda Utlandsjobbs egna sökmotor. Där finns det massvis av utlysta jobb i Kina och många av dem är på engelska. För att bredda informationen om jobbsökande i Kina kan du även besöka några av dessa jobbförmedlares hemsidor här nedanför.

Fler nyttiga länkar för dig som vill jobba i Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *