Jobba i Köpenhamn

Arbeta i KöpenhamnAtt jobba i Köpenhamn kan vara en upplevelse utöver det vanliga. Vårt nordiska grannland erbjuder bättre löner och en flexiblare arbetsmarknad än hemma i Sverige och många svenskar har valt Köpenhamn som ett sätt att komma närmare kontinenten och få uppleva Nordens största stad.

Om arbete i Köpenhamn

Det finns en mängd jobb att söka i Köpenhamn för dig som svensk. Inte nog med att språket – till viss del – är snarlikt vårt eget så har du även som svensk rätt att vistas och jobba i Danmark på obestämd tid. Utlandsjobb.nu är den naturliga platsen för dig som som söker jobb i Köpenhamn. Använd sökord som till exempel swedish och copenhagen för att hitta jobb som vänder sig till svenskar i Köpenhamn.

Den danska jobbmarknaden är på det stora hela mer flexibel än den svenska. Det innebär i regel att det är lättare att hitta jobb men också att det går lika lätt att förlora ett arbete. Danmark är uppbundet av avtal både inom EU och som nordiskt land vilket gör att det mer eller mindre är garanterat för dig som svensk medborgare att kunna åka till Danmark och jobba. I Köpenhamn är det väldigt vanligt man att söker jobb genom s.k ”Spontanansökningar” det vill säga besöker arbetsplatser i person och presenterar sig och kanske lämnar ett CV. Oftast är den personliga kontakten något som danskarna värderar högt och det finns mycket att vinna på att ta sig runt på olika arbetsplatser och höra sig för. Värt att veta är att det också inte finns några lagstadgade minimilöner så ett tips är att kolla upp vilka snittlöner som gäller för vissa yrken.

Visum och arbetstillstånd

Här kan du läsa mer om vad som gäller för boende och arbete i Köpenhamn.

Boende i Köpenhamn

Köpenhamn kan anses vara en relativt dyr stad att bo i och den påminner till stor del om den som finns i Stockholm. Allmänna hyreskontrakt är i regel svåra att få tag på och förutsätter oftast att man har stått i kö i ett antal år. Det är därför inte ovanligt att många istället väljer att bosätta sig i Malmö för att sedan pendla från och till Köpenhamn. Vad det gäller andrahandskontrakt och samboende i kollektiv är det relativt enkelt att få tag på. Dock så varierar priserna väldigt mycket beroende på var i Köpenhamn du väljer att bo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *