Jobba i London

Hitta jobb i LondonI London bor det drygt 50 000 tusen svenskar som lever och jobbar permanent i staden. Västeuropas största stad attraherar folk från hela världen och kommer så också göra i framtiden. Här finns storstadens puls men framför allt jobb och möjligheter för den som är villig att pröva på. London erbjuder en av de största och mest dynamiska arbetsmarknaderna som finns i världen. Här finns något för alla vare sig det handlar om enklare jobb eller mer kvalificerade tjänster.

Om arbete i London

I åratal har svenska ungdomar åkt hit och jobbat i t.ex butiker och på caféer och pubar. Många nyutexaminerade studenter hittar ofta sitt första jobb i just London där det finns möjligheter att jobba inom allt från reklam, IT, sälj och inom Londons stora finanssektor.Som immigrantgrupp är svenskar ofta populära då de har lätt att komma in i kulturen och språket samt anses ha en bra arbetskapacitet och kompetens. Utlandsjobb har dagligen över hundratusen lediga jobb som du kan söka i just London. Skriv sökord som t.ex ”shop”, ”Pub”, ”Finance” eller ”Advertising” i sökfältet ”Söka jobb som” i kombination med platsen ”London” och du kommer garanterat få upp massvis av intressanta och relevanta tjänsteutlysningar.

Hitta jobb i London

Det finns en rad olika nätsidor som annonserar lediga jobb i London. Förutom Utlandsjobb finns en mängd andra siter som t.ex Gumtree.com eller Londonjobs.co.uk.
Många som söker jobb i London i t.ex pubar eller i butiker brukar ofta också personligen besöka arbetsgivaren och lämna ett cv eller presentera sig. Arbetsmarknaden är ganska flexibel och det är lättare att anställa, men också avskeda personal än i Sverige.

Saker att tänka på när du söker jobb i London

En del saker att tänka på innan man börjar leta efter arbete i London det är en dyr stad att leva i och du bör ha en reskassa som kan täcka upp boende och mat medan du söker jobb. Vidare så måste du också öppna ett brittiskt bankkonto då detta krävs enligt lag ifall du ska jobba i England. Boende och bankkonto bör du således fixa först innan du ger dig ut på jobbjakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *