Arbeta i Mexiko

Jobba i Mexiko

Arbeta i MexikoMexiko är ett av Nordamerikas största länder och också ett av de större turistländerna i området kring Centralamerika. Här finns orter som Cancun, Playa del Carmen och det gigantiska Mexiko City som alla attraherar utländsk arbetskraft.

Om arbete i Mexiko

Mexikos arbetsmarknad domineras främst av turism och olja- och gasindustri. Det är knappast det lättaste landet för utlänningar att komma och jobba i och de flesta som kommer utifrån arbetar inom någon form av internationell organisation eller för företag inom t.ex oljeindustrin. Behovet av kvalificerad arbetskraft som t.ex ingenjörer och teknisk expertis är alltjämt stort och för den som besitter kunskaper inom t.ex konstruktion eller utvinningsteknik (olja och gas eller mineralutvinning) finns det stora chanser att kunna få ett jobb i Mexiko. Andra möjligheter för utlänningar är inom t.ex språkundervisning och turism. Det förstnämnda är ganska konkurrensutsatt i och med Mexikos närhet till USA och de flesta amerikaner lägger beslag på engelsklärarjobb. Turismen är främst förlagd till området kring Cancún och Riviera Maya som bägge ligger vid den ostliga, karibiska kusten. På Stillahavskusten hittar du turistområden som t.ex Acapulco, men antalet turister har där under senare åren sinat i och med ökad kriminalitet och våldsamheter.

Arbetsvisum till Mexiko

För att få arbeta i Mexiko krävs det att ett företag skrivet i Mexiko vill anställa dig eller sponsra din vistelse i landet. Det kan handla om Mexikanska företag eller internationella dotterföretag baserade i Mexiko. INM(Instituto Nacional de Migración) är de som utfärdar arbetstillstånd för utlänningar. Det finns två olika arbetsvisum som kan utfärdas beroende på hur länge du ämnar att uppehålla dig i landet. Dessa kallas FM2 och FM3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *