Hitta arbete i Nya Zeeland

Jobba i Nya Zeeland


Hitta arbete i Nya ZeelandNya Zeeland är landet som erbjuder en av världens vackraste och mest varierande naturupplevelser. I skuggan av Australien står Nya Zeeland som Oceaniens näst starkaste arbetsmarknad och landet har varit ett favoritresemål för svenskar under en lång tid.

Om arbete i Nya Zeeland

På Utlandsjobbs sökmotor finns tusentals lediga jobb med anknytning till Nya Zeeland. Ett tips är att söka på t.ex New Zealand i fältet ”var”. Vill du begränsa din sökning skriver du in ett nyckelord i fältet ”Söka jobb som”. Det kan vara allt från en yrkestitel till en direktsökning på t.ex ett företag som kan vara av intresse. Kom ihåg att Utlandsjobb endast länkar till den hemsida där annonsen ursprungligen publicerats.

Nya Zeeland är ett väl utvecklat land där de flesta jobben koncentreras kring de större städerna som Auckland, Wellington och Christchurch. Här dominerar tjänsteindustrin och yrken inom IT, mjukvarutveckling, service och ekonomisk administration är dominerande. På landsbygden försörjer man sig framför allt på jordbruk och turism. Här är det framför allt vanligt att utlänningar kommer och jobbar på några av de mångtaliga fårfarmar och fruktodlingar som finns på de bägge huvudöarna.

På grund av att Nya Zeeland har en sådan kuperad natur och topografi; är naturturism också en stor industri. Det finns många företag som arrangerar allt från friluftsresor och dykning till skidåkning och extrem-sporter. För den som har erfarenhet från något av dessa områden finns det stora möjligheter att kunna få jobb hos någon av dessa arrangörer.

Arbetsvisum till Nya Zeeland

Sverige och Nya Zeeland har ett avtal som låter dig som är mellan 18- 30 år jobba i Nya Zeeland i upp till ett år. Det går också bra för personer som inte faller in under den kategorin att ansöka om uppehållstillstånd och arbetsvisum. Detta göra man på den Nya Zeeländska ambassaden i Sverige eller via direkt kontakt med den Nya Zeeländska immigrationsmyndigheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *