Jobba i Peru
Jobba i Peru

Utlandsjobb.nu guidar dig till hur du kan få ett jobb i Peru. Det stora landet på Sydamerikas västkust erbjuder kanske bland de mest varierande klimaten i världen med bördiga dalar, djungelskog, karga öknar och Andernas höga berg. Peru är också platsen för många fantastiska lämningar från den mäktiga inkakulturen som blomstrade här innan de spanska kolonialisterna kom. Här finns möjligheter för dig att göra en insats som till exempel volontär, engelsklärare eller med andra yrkeskompetenser som kan komma väl till pass i det relativt fattiga landet Peru.

Volontärjobb i Peru

Peru är ett land som i stora delar är väldigt fattigt. Trots stora naturtillgångar i form av råvaror och jordbruksmark så är i stora delar eftersatt vad det gäller kunskap och arbetsmarknad. Det finns en rad olika internationella organisationer som verkar i landet som sysslar med allt från utbildning, infrastruktur och bevarandet av natur och regnskog. Här nedan följer ett par organisationer som har verksamhet eller koppling till Peru.

Arbetsvisum till Peru

Som EU-medborgare har du rätt att vistas i upp till 90 dagar i Peru utan att ansöka om visum på förhand.
Vad det gäller arbetsvisum måste du först och främst ha ett godkännande från en organisation eller ett peruanskt företag. Du som privatperson kan aldrig själv ansöka om ett arbetsvisum utan det sker helt och hållet mellan den berörda organisationen och de peruanska myndigheterna.

Läs mer om arbetsvisum till Peru här:

Jobb som engelsklärare i Peru

Ett bra tips kan vara att söka jobb som engelsklärare. Peru är till största delen spansktalande och det finns ett stort sug efter engelskakunskaper framför allt hos medelklassen i städer som Lima eller Arequipa. Det finns också en rad olika volontärprogram som syftar till att lära ut engelska till människor som bor på landsbygden men det är framför allt i städerna som den största efterfrågan finns. Här nedan ser du de senaste jobbutlysningar som engelsklärare i Peru.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *