Jobba i Rio de Janeiro

Söka jobb i Rio de JaneiroRio de Janeiro är Brasiliens näst största stad och kanske det mest populära turistresmålet i hela Brasilien. Staden kännetecknas av sina långa stränder och sitt pulserande nattliv. Men för att kunna kalla sig en äkta Carioca (riobo) behöver man naturligtvis en försörjning för att kunna bo och leva i en av världens vackraste städer.

 

På Utlandsjobb finns redan en artikel om att jobba i Brasilien. Där kan du läsa om hur du t.ex får arbetstillstånd och exempel på svenska företag som finns representerade på Brasilianska marknaden. I denna artikel får du mer handfast information om hur du får jobb i just Rio de Janeiro. Glöm heller inte att söka på Utlandsjobbs sökmotor. Där finns tusentals med jobbannonser för tjänster placerade i Rio de Janeiro.

Jobba som engelsklärare i Rio de Janeiro

Ett snabbt och säkert alternativ för att få jobb i Rio är att ta jobb som engelsklärare. Engelskanivån bland lokalbefolkningen är oftast relativt dåligt i relation med vad den genomsnittlige svensken har för kunskaper.
Suget efter att behärska det engelska språket har dock ökat i takt med att fler och fler riobor börjat jobba inom tjänstesektorn och har mer kontakt med utländska företag. Förutom skolor och privatundervisning finns det mängder med olika språkinstitut i staden där du kan få jobb.
För att jobba som engelsklärare i Rio de Janeiro kommer du antagligen bli tvungen att visa upp någon form av kvalifikation eller bevis för att du behärskar det engelska språket. Du kan läsa mer om hur du kan ta diplom som engelsklärare här.

IT-jobb i Rio

Är du en fena på mjukvaruutveckling, applikationsutveckling, webbdesign eller programmering så har du goda chanser att kunna få jobb i Brasilien och Rio de Janeiro. Brasilien har under de senare åren haft en enorm tillväxt och IT-sektorn är kanske den starkast växande branschen och efterfrågar mycket personal.

Jobba i fastighetsbranschen

Rio de Janeiro växer så det knakar och fastighetsbranschen har varit glödhet de senaste åren. Detta har lett till att bygg- och fastigheter är en utav de största tjänstesektorerna i staden. Många av de som äger mark och fastigheter är utländska bolag som söker personal på den internationella marknaden.

Ingenjörsjobb i Rio de Janeiro

Brasilien präglas framför allt av stora landområden med tillgångar på t.ex socker, olja och gas och en utbredd skogs- och gruvindustri. Ett flertal internationella företag finns representerade i landet och många har sitt huvudkontor i Rio de Janeiro. Om du är maskiningenjör, systemvetare eller industriell ekonom har du stor chans att kunna få jobba i Brasilien och i Rio de Janeiro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *