Jobba i Thailand

Jobba i ThailandThailand är sedan ett tag tillbaka svenskens absoluta drömresmål. Och det är inte konstigt att förstå. Med kritvita stränder, vänlig befolkning och billiga priser så har fler och fler människor från Sverige och övriga Skandinavien valt att bosätta sig permanent i ”leendenas land”.

 

Om arbete i Thailand

Vad finns det då för möjligheter för en svensk att kunna tjäna sitt uppehälle i Thailand? Först och främst måste man ta en titt på de visumregler som gäller för att kunna få jobba i landet. Pålitligast information får du antagligen på den Thailändska ambassaden hemsida. Klicka här för att läsa mer om de visumregler som gäller vad det gäller arbete och längre uppehälle i Thailand.

Utlandsjobb har massvis av lediga jobb i Thailand. Använd vår sökmotor för att bläddra bland de tusentals alternativ som vi kan erbjuda. Men vi väljer också att länka till andra bra sajter som kan hjälpa dig att kunna hitta jobb i Thailand. Här nedanför följer några alternativ och nyttiga länktips för dig som hungrar efter en tillvaro i solen.

Jobba som engelsklärare i Thailand

Det kanske vanligaste arbetet för svenskar som jobbar i Thailand är att jobba som engelsklärare via någon agentur eller direkt på en skola. En av Thailands huvudnäringar är turism men även andra näringssektorer växer vilket har ökat efterfrågan på engelskakunskaper i landet. Många svenskar har en ganska god förståelse för det engelska språket och kan därför se jobbet som engelsklärare som ett alternativ för att kunna arbeta i Thailand. Lönen är också förhållandevis god i jämförelse med många andra jobb som utförs av thailändarna själva.
En timlön på 60 – 80 kronor är inte en omöjlig nivå att komma till vilket får anses som ganska bra med tanke på priserna i Thailand.
De flesta skolor och agenturer kräver ofta förkunskaper i form av olika certifikat och diplom som kan bekräfta dina engelskakunskaper. Det handlar ofta om en månad eller två som du måste studera innan du kan börja söka jobb som engelsklärare. Dessa utbildningar kan ofta göras direkt vid datorn och kostar inte mycket i avgifter. På Utlandsjobb finns en längre artikel om hur du går tillväga för att läsa in dessa utbildningar. Läs artikeln om hur du blir certifierad engelsklärare här.

Jobba som innesäljare i Thailand

Ett annat populärt alternativ är att jobba som innesäljare i Thailand. Det innebär att du via telefon eller IP-telefoni säljer olika produkter och tjänster från landet, ofta mot den nordiska marknaden. Ofta kan lönen vara helt eller delvis provisionsbaserad.
Utlandsjobb finns det en hel del säljjobb i Thailand. Sök på t.ex ”telemarketing” eller ”sale” och den ort i Thailand som du är intresserad av att jobba i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *