Jobba i Västindien

Hitta arbete i KaribienVisste du att du som svensk har möjlighet att jobba i Västindien? I och med att du är EU-medborgare är det nu lättare än någonsin att kunna hitta ett jobb på en paradisö i Karibien. Utlandsjobb guidar dig till hur du kan få jobb på en av världens vackraste platser.

Allmänt om jobb i Karibien

Karibien, eller Västindien som det också kallas, är ett samlingsnamn för ett antal ö-stater och kolonier som ligger på en av de vackraste platserna på jorden. För många människor vore det en dröm att kunna bo här och jobba under en period. Det du som du kanske inte vet är att du som EU-medborgare faktiskt har rätt att uppehålla dig på väldigt många platser i Västindien i och med ditt EU- medborgarskap. Ett antal områden och öar i Västindien står under kontroll av länder som Frankrike, Nederländerna och Storbritannien vilket gör det lättare för dig som svensk att kunna få jobb i någon av dessa regioner. Du kan också använda sökmotorn på denna webbplats för att hitta jobb i Västindien. Sök på den plats du är intresserad av i samband med nyckelord som beskriver den tjänst eller det jobb du vill ha och du kommer garanterat få upp en rad intressanta alternativ.

Här nedan listas de områden som tillhör något EU-land och där du om EU-medborgare har rätt att vistas och jobba i:

  • Anguilla(UK)
  • Aruba(Nederländerna)
  • Brittiska Jungfruöarna(UK)
  • Caymanöarna(UK)
  • Curaçao(Nederländerna)
  • Guadeloupe(Frankrike)
  • Martinique(Frankrike)
  • Saint-Barthélemy(Frankrike)
  • Saint Martin(Nederländerna)

Arbetsvisum

Som EU-medborgare har du rätt att vistas och jobba inom EU på obestämd tid taget att du fyller i alla nödvändiga papper. Det bästa är att gå in på respektive lands ambassads hemsida och läsa exakt vilka tillstånd som krävs för att du ska kunna jobba i de regioner i Västindien som tillhör något av följande länder:


Vilka jobb kan jag få?

En stor del av arbetsmarknaden i ovan nämnda delar av Karibien är relaterade till turism eller bankverksamhet. Vissa regioner såsom Caymanöarna eller Brittiska Jungfruöarna fungerar som frizoner för kapitalförvaltning med låga eller inga skatter vilket har lett till att näringarna domineras av bankverksamhet. I andra regioner som t.ex Aruba, Guadeloupe eller Saint-Barthélemy består den största delen av arbetsmarknaden av turism- och kryssningsindustrin vilket gör att det finns en hel del jobb inom dessa områden under stora delar av säsongen.

Fler bra jobblänkar om Västindien

Här nedan följer en rad olika länkar till jobbsidor och hemsidor som handlar om att jobba i Karibien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *