Jobba i Vietnam

jobbaivietnamStorstäderna Ho Chi Mihn City (fd Saigon) och Hanoi erbjuder en dynamisk arbetsmarknad som är välkomnande gentemot västerlänningar. I Vietnam är prisnivåerna fortfarande förhållandevis låga, befolkningen är vänlig och mycket av den komforten som du är van vid hemma har också börjat leta sig hit.

Om arbete i Vietnam

Vietnam har haft en stark utveckling de senaste åren i takt med att mycket produktion har flyttat till Asien. Det finns dock vissa jobbmarknader där det kan behövas utländsk kompetens som inom t.ex medicin, teknik, IT och språk. Exempelvis behövs det i Vietnam en hel del engelsklärare då exporten och industrin har vuxit sig starkare genom åren och landet gradvis har öppnat upp sig mot omvärlden.

Var hittar man jobben i Vietnam?

Det är främst i storstäderna där efterfrågan på arbetskraft finns. I Ho Chi Mihn City, Hanoi, Haiphong eller Da Nang är det relativt enkelt att hitta jobb om man vet var man ska söka. Använd t.ex Utlandsjobb för att hitta jobb i någon av dessa städer.
Hur får jag arbetsvisum till Vietnam?

Det kan vara en ganska snårig djungel med olika tillstånd och ”work permits” som behövs för att kunna jobba i Vietnam.
Kort sagt så utgår det främst ifrån företaget som vill anställa dig. Om detta företag (kan också vara en skola, organisation etc.) har bestämt sig för att anställa dig så kommer du kunna ansöka om ett arbetsvisum därefter. Ett tips kan därför vara att först åka ner till Vietnam och sedan på plats höra dig för bland företagen. Såtillvida du inte få kontakt med ett företag direkt ifrån Sverige är nog detta kanske det bästa sättet. Ett turistvisum kan omvandlas till ett arbetsvisum och man har möjlighet att stanna ganska länge i landet som turist. Du har alltså god tid på dig att knyta kontakter under din första tid i Vietnam.

Sen finns det självklart en mängd olika internationella företag som är verksamma i Vietnam. Vill du hitta de svenska företag som är situerade i landet kan du hitta det på Svenska ambassaden i Hanoi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *