Jobba på Cypern

Hitta jobb på CypernCypern är landet som kan stoltsera med runt 300 soldagar per år. På grund av skattelättnader och avregleringar som landet genomfört de senaste åren så är det fler och fler företag som etablerar sig i landet. Utlandsjobb tipsar om hur du får jobb i ett av Europas solsäkraste länder.

Om arbete på Cypern

Utlandsjobb har mängder med jobb på just Cypern. Vare sig det gäller huvudstaden Nicosia eller på populära turistorter som t.ex Aiya Napa. Med en enkel sökning kan bläddra bland tusentals jobbmöjligheter.

Den grekcypriotiska delen av landet är sedan 2004 medlem i EU vilket gör att du som svensk har rätt att arbeta och vistas i landet under en obegränsad period. Många företag har på senare tid etablerat sig på Cypern på grund av vissa skattelättnader som landet har genomfört. Det kan också vara ganska förmånligt för dig som arbetstagare att arbeta på Cypern då skatterna där är lägre jämfört med hemma i Sverige. Landet använder sig av en progressiv skattetabell vilket innebär att du i princip slipper betala inkomstskatt på upp till nästan tvåhundratusen kronor.

Skattesatser för arbete på Cypern

  • Inkomstskatt för privatperson: 0–30 %
  • Skatt för privatperson på kapitalvinst: 0 %
  • Utdelningsskatt för privatperson: 15 %
  • Skatt på ränteinkomst för privatperson: 15 %
  • Företagsskatt: 10%
  • Skatt för företag på kapitalvinst: 0 %
  • Utdelningsskatt för företag: 0-15%
  • Skatt på ränteinkomst för företag: 0-15 %
Vilka jobb kan jag få?

Självklart finns det en mängd olika jobb och tjänster som kan vara aktuella för dig som svensk och boende på Cypern. De populäraste och kanske mest vanliga arbetena handlar oftast om någon form av försäljning eller kundtjänstjobb men också jobb inom finans, försäkring och kapitalförvaltning. Som nämnts ovan är Cypern en attraktiv plats för många företag inom dessa sfärer då skatterna är bland de förmånligaste i Europa.

Fler nyttiga länkar om Cypern:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *