Nyckelskåp bakom en hotellreception

Jobba på hotell utomlands


Få arbetsplatser har en sån genomströmning av internationella besökare som hotellen. Vare sig det handlar om upplevelser, affärsresenärer eller turister så är hotellen knutpunkter där människor från hela världen möts.

Om att arbeta på hotell

Den internationella miljön gör att hotellbranschen ofta drar till sig utlänningar eller språkkunniga personer som arbetar på hotellen världen över. För att facilitetera för sina gäster kan man t.ex behöva ta in kompetens utifrån som kan kommunicera med besökarna på ett fullgott sätt. Skandinaviska språk är viktiga inom Europa då svenskar, norrmän och danskar ugör en stor kundgrupp.
Globalt är t.ex tyska, franska, spanska, arabiska, japanska och kinesiska viktiga språk då alla inte behärskar engelska.

Stora charterhotell, som från Sverige drivs av aktörer som t.ex Apollo, Ving och TUI anställer löpande svensk och nordisk personal. Det kan t.ex handla om aktivitetsledare, träningsinstruktörer och personer inom hotel management. Också större hotellkedjor som Ibis, Barcelo, Hilton, Best Western mm. söker ibland efter skandinavisk personal.

Exempel på yrken inom hotellbranschen är:

Front Office-tjänster
Concierge
Piccolo/Passopp
Guest Service Manager
Lobby Manager
Reservationsagent
Städare
Frukostvärd
Kock
Servitör/servitris
Hovmästare
Hotellchef
Portvakt mm.

Beroende på hotellets storlek och faciliteter så kan det naturligtvis tillkomma en mängd andra tjänster.

Ett annat tips, för den som gillar hotellbranschen, är att titta på några av de större, onlinebaserade hotellaggregatorerna som har kontor runt om i världen. T.ex. Booking.com eller det Expediaägda Hotels.com.

Klicka här för att se lediga hotelltjänster utomlands.