Jobba på Irland

Jobba på Irland Irland är den gröna ön i Europas västkant som erbjuder storslagen natur, trevligt uteliv och en bra internationell arbetsmarknad. I den största staden Dublin man kan hitta en hel del europeiska huvudkontor för internationella företag.
En annan fördel är att du kommer långt på din engelska på den irländska jobbmarknaden.

 

Om att jobba på Irland

Irland har under senare tiden vuxit fram som ett hett alternativ till arbete i Storbritannien. Under början va 2000-talet genomfördes en rad reformer som syftade till att förenkla för företag att etablera sig i landet. Detta lett till att städer som till exempel Dublin och Cork idag huserar väldigt många europeiska och utomeuropeiska företag. Till exempel så har väldigt många av de amerikanska IT-och teknikföretagen valt att placera sina huvudkontor på Irland. Här finns därför stora möjligheter att arbete inom sådant som rör hemmamarknaden som Kundtjänst och Försäljning. Men även inom andra sektorer finns det jobb, främst bland dessa transnationella företag. Den inhemska arbetsmarknaden är förhållandevis liten. Priserna är ungefär som i Sverige med vissa undantag. Huspriserna i Dublin har till exempel gått ner sedan eurokrisen men låg uppe på rekordnivåer innan. Att hyra en lägenhet i till exempel Dublin kan vara relativt dyrt, men samtidigt betalar du också mindre inkomstskatt än hemma.

Arbetsvisum till Irland

Irland är inte med i Schengen men sedan 1973 är man med i Europeiska Unionen. Som EU-medborgare har du rätt att vistas och jobba i Irland under obestämd tid. När du har fått ett jobb måste du besöka polismyndigheten och registrera dig men du behöver inget speciellt arbetsvisum för att jobba på Irland som EU-medborgare. Däremot behöver du pass och personbevis utfärdade av skatteverket.

Bra information om jobb på Irland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *