Jobba på Kanarieöarna

Arbeta på KanarieöarnaKanarieöarna är ett utav de allra största turistresmålen och nordbor har åkt hit sedan 60-talet. Här är det varmt året om och många skandinaver har valt att bosätta sig här. Jobbmöjligheter finns, speciellt inom branscher som till exempel fastigheter, hotell och turism samt inom restaurang och nöjen.

Om arbete på Kanarieöarna

Med Kanarieöarna menas den skärgård som ligger utanför Marockos kust. Den innefattar de sju huvudöarna Gran Canaria, Lanzarote, El Hierro, La Gomera, La Palma, Fuerteventura och Teneriffa samt ett antal mindre öar. Arbetsmarknaden på Kanarieöarna är i princip helt uppbyggd på turism och fastigheter och det är en av Europas absolut största semesterdestinationer på grund av sitt varma klimat. I och med att arbetsmarknaden på Kanarieöarna är så beroende av turismen är det inom det fältet där de flesta är sysselsatta. Om inte direkt så indirekt inom t.ex restaurang- och barverksamhet, inom fastighetsmarknaden, hotell mm. På sistone har också några skandinaviska företag förlagt en del av kundtjänstverksamhet på Kanarieöarna, dels för att attrahera arbetskraft men också på grund av att lönerna är lägre än i Skandinavien och Sverige.

Hur får jag jobb på Kanarieöarna?

I de flesta fall behövs åtminstone en bra engelska och pratar du spanska är det också givetvis en fördel. Men det finns alltså också jobb som riktar sig direkt mot skandinaver och svenskar vilket kan vara en fördel då den inhemska arbetslösheten är ganska stor. Värt att nämna är också att det finns en stor andel utländska egenföretagare på Kanarieöarna, alltså t.ex småföretag som drivs av t.ex skandinaver, britter eller tyskar. Inom dessa företag är det också lättare för dig som utlänning att kunna få ett jobb. I de allra flesta fall är det också lättare att få ett jobb på plats jämfört med att söka hemifrån. De flesta anställningarna sker genom informella kontakter, vilket betyder att du har större chans att få jobb om du är på plats än ifall du söker hemifrån.
Arbetsvisum och tillstånd

På Utlandsjobb.nu finns redan artikel om vad du behöver göra för att få arbetstillstånd i Spanien. Den artikeln hittar du här.

Rekommenderade länkar om Kanarieöarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *