Jobba på Malta

 

arbeta på maltaMalta är ett av Europas solsäkraste länder och har under senare år blivit en magnet för it- och spelföretag som baserat sig på ön. Detta har lett till att många runtom i EU har letat sig hit för att arbeta och bland dem många svenskar. Utlandsjobb.nu guidar dig till hur du får ett jobb på Malta.

 

Om arbete på Malta

Att jobba på Malta innebär allt som oftast att du jobbar på något spel- eller bettingföretag. På grund av landets generösa regler för casino- och spelverksamhet i kombination med förmånliga skatteregler har Malta blivit centrum för de spelföretag som verkar över hela Europa. Sök på t.ex betting, gaming eller swedish på Utlandsjobbs jobbsökmotor och du kommer att kunna se en hel del intressanta tjänsteutlysningar som riktar sig till svenskar.
Typiska jobb som du kan söka på Malta kan vara:

  • Oddsättare
  • Webbdesigner
  • IT projektledare
  • Jobb inom Kundtjänst
  • Webbutvecklare/programmerare
  • Säljare

En stor fördel att som svensk jobba på Malta är också att engelska är ett av landets officiella språk. De flesta ut befolkningen talar flytande engelska och det är också det språk som är vanligast ute på företagen.

Visum och arbetstillstånd

Malta är medlem i EU och du har rätt att vistas i landet i tre månader, med möjlighet till förlängning till upp till 6 månader. Du har rätt att söka jobb och vid tillträde till ett arbete också få ett arbetstillstånd. Läs mer om vilka regler som för jobb på Malta här nedanför. Sverige har ingen ambassad på Malta men har ett konsulat i huvudstaden Valletta.
Jobbsök på Malta

Utlandsjobb har en mängd jobb på Malta i sin Jobbsökmotor. Det finns dock fler bra hemsidor som hjälper dig att hitta jobb på Malta. Här nedan följer ett par exempel som du kan använda dig av. Glöm inte att titta på de lediga tjänster på Malta. Det är tjänsteutlysningar som vänder sig direkt till svenskar eller personer som pratar svenska.

Spelföretag på Malta

På Utlandsjobb finns det redan en artikel om hur du kan jobba på ett spelföretag. Gå till den artikeln eller läs här nedanför vilka spelföretag som anställer svenskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.