Jobba som Content Writer

Frilansa som content writerAtt jobba som content writer innebär att man till exempel skriver text för hemsidor eller digitala applikationer. Det kan handla om att skriva texter för nyhetsbrev, sköta en blogg eller skriva i sociala medier för ett företag eller en organisations räkning. Det kan också handla om textproduktion för till exempel broschyrer och tryck men oftast innebär titeln content writing textproduktion för digitala medier.

Arbetet som content writer är oftast på frilansbasis vilket innebär att du kan ta på dig så mycket arbete som du själv känner för samt att du kan komma att skriva om alla möjliga olika ämnen då du oftast har mer än en arbetsgivare. Och kanske bäst av allt: du kan jobba från var helst i världen du vill så länge du har tillgång till en dator och är uppkopplad till internet.

Hur du får uppdrag?

Det finns en uppsjö förmedlingar på nätet som sysslar med att hyra ut frilansande content writers och copywriters till olika uppdragsgivare. Oftast så sker proceduren så att förmedlingen får in ett uppdrag som de senare delar ut till någon av de medlemmar eller frilansande skribenter som de har knutna till sig eller som finns med i deras medlemsdatabas. Förmedlingen tar sedan en avgift eller summa för det uppdrag de har förmedlat medan resten går till skribenten. I Sverige finns det en del företag som jobbar med content writing och internationellt ännu fler.
Är du duktig på att skriva på t.ex engelska så finns det en hel alternativ för dig.

Hur får man betalt?

Oftast så sker ersättningen beroende på många ord som du förväntas att skriva. En frilansande content writer får således oftast betalt per ord och inte per sida eller artikel. Standardlönen för en svensk content writer som skriver på svenska brukar ligga på runt 40 – 80 öre per ord som produceras till en text eller textparti men det kan också variera mycket beroende på vilken förmedling som man får uppdraget från.

Vad krävs för att jobba som content writer?

I teorin kan vem som helst jobba som content writer men de flesta förmedlingar och företag som sysslar med frilansförmedling vill gärna se arbetsprover eller något uttdrag av texter som du har gjort sedan tidigare. En annan viktig aspekt av arbetet som content writer är att kunna skriva så att sökmotorer som till exempel Google, Bing eller Yahoo uppfattar dina texter som relevanta och att du vet hur dina texter kan hamna högt upp i sökresultaten. Därför kan det efterfrågas vissa tekniska kunskaper eller kunskaper i hur du disponerar en text på bästa sätt för att optimera den för sökmotorer. Oftast så är det vissa nyckelord eller fraser som en arbetsgivare vill att sökmotorerna ska tolka som viktiga för ett sökresultat.

Hemsidor som förmedlar jobb till frilansande skribenter

Här kommer ett urval av hemsidor som förmedlar jobb till frilansande content writers. Glöm heller inte bort att Utlandsjobb.nu har massvis av jobb inom content writing, frilansjobb för skribenter och copywriting. Gör en sökning på sökmotorn överst på denna sida för att hitta jobb som content writer.

Exempel på några nätsajter som hyr ut content writers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *