Om utlandsjobb.nu

Utlandsjobb.nu är sökmotorn och guiden för dig som vill jobba utomlands.
På denna webbplats kan du söka bland miljoner jobb som utannonserats världen över.
Annonserna kommer ifrån lokala och världsomspännande rekryteringsfirmor och det finns alltid en länk till den ursprungliga annonsen där du kan läsa hela jobbutlysningen.

Denna sajt är även guide för dig som vill fördjupa dig i ditt sökande efter ett jobb utanför Sveriges gränser.
Vi tipsar om heta jobbmarknader och visum- och arbetsregler för några av de populäraste platserna på jorden.
Utlandsjobb.nu fungerar utmärkt som en inkörsport och portal för dig som vill hitta mer djupgående information om vilka möjligheter som finns för att jobba utomlands.

Här kan du hitta nyttiga länktips, artiklar men också en annonsbank med miljontals olika jobb världen över.

Så här hittar du jobb utomlands med Utlandsjobb.nu

Sökfunktionen på Utlandsjobb.nu är väldigt enkel och användarvänlig. För dig om vill hitta jobb utomlands finns en uppsjö med alternativ. Du kan t.ex söka bara på ”land” eller ”stad” utan att specificera någon speciell typ av tjänst.
Skriv t.ex ”Thailand” eller ”London” i fältet ”var” och du kommer få upp alla alternativ som finns inom den regionen.

Ett annat tips kan vara att bara söka på företag eller en viss organisation.
Exempelvis kan du skriva ”BBC” eller ”UNICEF” under ”söka jobb som” och du kommer kunna se alla jobb som dessa organisationer söker världen över utan att behöva specificera en speciell ort.

För den som vill göra en mer specificerad sökning så går det att t.ex söka på typ av arbete eller yrkesroll. Skriv t.ex ”web” eller ”engineer” och välj stad, ort, land eller kontinent och du kommer hitta massvis av olika jobberbjudanden.

När man använder sökfunktionen på Utlandsjobb.nu är det viktigt att betänka att de flesta jobb inte annonseras på svenska. Det finns väldigt många annonser som är på det lokala språket men också en hel del på engelska och som är till för att attrahera jobbsökanden globalt.

Ett tips är därför att göra din sökning på engelska om du vill söka jobb utomlands. Annars fungerar Utlandsjobb.nu också som en lokal sökmotor om du t.ex vill söka jobb i Sverige. Bara i Sverige har sajten fler jobb än t.ex Arbetsförmedlingens hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *