Säsongsjobba i Franska Alperna

Säsongsjobba i Franska AlpernaDe Franska Alperna ingår i regionerna Rhone Alps och Provence-Alpes-Cote d’Azur och huserar några av världens populäraste skidorter. Kommunikationerna är generellt väldigt bra och orterna ligger tätt sammanhängande vilket gör det enkelt att skifta mellan de olika skidresorterna på plats. De jobb som finns tillgängliga för utlänningar handlar framför allt om arbeten inom hotell och turism, butiksförsäljning, restaurang och barjobb samt de jobb som har med skidåkning och snowboardåkning att göra som till exempel skidlärare.

Om arbete i de franska alperna

I Frankrike hittar du några av de populäraste skidorterna som till exempel Chamonix och Les Trois Vallées där bland annat Val Thorens ingår. I orter som dessa går att det hitta jobb inom det mesta, men kanske främst inom hotell- och restaurangnäringen. Du som EU- medborgare har rätt att uppehålla dig i Frankrike på obestämd tid och har dessutom rätt att jobba i landet. Eftersom de flesta jobben är tillfälliga eller kontraktsbaserade är det absolut bästa att åka ner på plats och söka arbete. Trots detta så finns det en hel del jobb utannonserade redan innan och ett tips kan vara att använda Utlandsjobbs sökmotor och använda nyckelord som till exempel Ski, Ski instructor, Hotel eller Bartender tillsammans med ett ortnamn eller namn på den region eller resort som du vill arbeta i.

Populära skidorter i Frankrike

Här nedan följer ett par länkar till olika franska skidorters officiella hemsidor. Ibland finns det tjänsteutlysningar annonserade direkt på hemsidan så det kan vara en god idé att titta och se vilka jobb som finns att söka i de Franska Alperna.

Fler bra länkar om skidjobb

Fler länkar om Frankrike

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *