Jobba i Alperna

Säsongsjobba i Österrikiska Alperna

Jobba i AlpernaÖsterrike är ett klassiskt alpland med orter som Kitzbühel, Innsbruck och St Anton. Under de populäraste säsongerna kommer hundratusentals människor till skidorterna och efterfrågan på säsongsjobbare är stadigt ökande varje år.
Här kan du få jobb inom allt från hotell och resort till att arbeta som skidinstruktör.

Om arbete i de österrikiska alperna

Alperna täcker södra och västra delen av Österrike. Här finns en mängd berömda skidorter dit folk har vallfärdat i åratal för att njuta av världens bästa skidåkning. I Österrikiska Alperna finns det stor chans för dig som har goda engelskakunskaper och framåtanda att kunna få jobb under några av de mest hektiska perioderna under året. Främst handlar det kanske om jobb inom hotell, turism och nöje men är du duktig på skidor eller snowboard finns också chansen att få jobba som instruktör för många av de turister som årligen besöker Österrikes skidorter.

Hur får jag jobb i Österrikiska Alperna?

Eftersom de flesta jobben i alperna är inom hotell- och turism så blir anställningsformerna ofta sporadiska och timbaserade. Det innebär att det absolut bästa är att åka ner på plats och söka jobb. Du som EU-medborgare har rätt att uppehålla dig i Österrike under en obegränsad period beroende på om du har alla tillstånd och papper som krävs för att få jobba i Österrike. Läs mer på AMS om vad som gäller för jobb i Österrike.
Ett annat alternativ är att använda Utlandsjobbs sökmotor och använda nyckelord som ski, hotel, bartender, ski instructor etc med några av de orter som presenteras i denna artikel. Här längst ner på sidan kan du också se de senaste utlysta skidjobben i Österrike.

Populära skidorter i Österrike

Här följer ett axplock av några av de populäraste orterna i de Österrikiska Alperna:

Fler länkar om Österrike

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *