Arbeta i Taiwan

Arbeta i TaiwanTaiwan är den autonoma ö-republiken som ligger utanför Kinas östkust och som under många år har varit ett centrum för produktion av varor för hela världen. Trots att landet kännetecknas av den kinesiska kulturen och att majoriteten av befolkningen är just kineser, så har man valt en mer öppen frihandelspolitik än vad man har gjort på fastlandet. Detta har lett till att Taiwan under efterkrigstiden har växt fram som ett ekonomiskt centrum för arbete och produktion i Östasien.

Om arbete i Taiwan

Taiwan drivs framför allt framåt av huvudstaden Taipei som med förorter och omnejd rymmer runt 7 miljoner invånare. För dig som vill leta jobb i Taiwan kan vi tipsa om att använda Utlandsjobbs jobbsökmotor och använda nyckelord som Taipei eller Taiwan i sökfältet. På Utlandsjobb.nu finns redan en enorm databas med tjänsteutlysningar världen över. Typiska yrken som du som utlänning kan tänkas att kunna få är inom de stora utländska företagen som finns representerade i landet men också inom utbildning.
Är du specialiserad inom t.ex IT eller inom något tekniskt område har du goda chanser att kunna få jobb i Taiwan. Som så ofta i de asiatiska tillväxtländerna finns det också ett behov av att lära sig främmande språk och då framför allt engelska. Om du t.ex har ett s.k TEFL-diplom eller liknande meriter kan du ganska lätt få jobb som engelsklärare i Taiwan. Läs mer om hur du kan bli certifierad engelskärare här.

Arbetsvisum till Taiwan

Som svensk har du rätt att vistas i Taiwan under 30 dagar förutsatt att du har ansökt om ett visum innan. Åker du bara direkt till Taiwan är den ordinarie perioden 14 dagar men kan förlängas på plats. Eftersom Sverige officiellt inte har godkänt Taiwan som en egen suverän stat, finns heller inga respektive ambassader i de bägge länderna. Istället sorterar frågor om visum och arbetstillstånd under något som kallas Taipei Mission och som fungerar nästan exakt som en ambassad.
Vem får arbeta i Taiwan?

Det kan vara bra att veta vilka typer av jobb som du som utlänning kan söka i Taiwan. Framför allt handlar det om tjänster och jobb som det råder brist på i landet och bland den egna befolkningen. Exempel på sådana yrken kan vara:

  • Engelsklärare
  • Specialist inom någon akademisk disciplin
  • Specialist inom t.ex IT eller ingenjörsvetenskap
  • Företagare som vill etablera sig i landet
  • Idrottsmän/kvinnor eller kulturpersonligheter
  • Tjänster hos något utländskt eller inhemskt bolag som har verksamhet i landet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *