Hitta jobb i Singapore
Jobba i SingaporeSingapore räknas som ett av Asiens allra viktigaste ekonomiska zoner. Som gammal brittisk koloni talas här främst engelska vilket har gjort det till ett omåttligt populärt ställe för västerlänningar- och då kanske främst från anglosaxiska länder- att komma och jobba i.

Varför jobba i Singapore?

Stadsstaten Singapore har lyckats skapa Asiens kanske mest framgångsrika samhälle och kan stoltsera med den högsta levnadsstandarden i regionen. Utbildningsnivån är tämligen hög i landet och detta har lett till att det finns en ganska stor arbetsmarknad inom finans och teknisk industri. Här finns möjligheter för den som har en utbildning eller är specialiserad inom ett visst område att kunna ta del av den spännande arbetsmarknaden i ett av Sydostasiens främsta nav.

Arbetsvisum och uppehållstillstånd

Singapore har en ganska speciell viusmstruktur vad det gäller arbetskraft och längre vistelser. Kort kan man säga att det utgår ifrån att man måste ha en s.k ”sponsor” det vill säga en medborgare i Singapore som kan gå i god för en när man ansöker om arbetsvisum hos immigrationsmyndigheten. Man kan läsa mer om vad som gäller specifikt på Singapores Immigrationsmyndighets hemsida. Som turist är du välkommen att stanna i landet i 90 dagar i sträck. Detta fixar du på plats när du anländer.

Tips om hur man får jobb i Singapore

Sponsorsystemet gör att kontakter i landet är kanske ännu viktigare än vad det är normalt. Detta till trots så finns det en reel arbetsmarknad med många högkvalificerade tjänster som bland annat utlyses här på Utlandsjobb.
Om du t.ex söker jobb direkt från Sverige kanske du har en kompetens som kan attrahera ett företag att ställa upp som sponsor åt dig. I annat fall kan ett tips vara att åka ner direkt och försöka etablera så månag kontakter som möjligt under de 90 dagar du har tillgodo i landet. Du kan alltid förlänga eller omforma ditt visum såtillvida någon är villig att ställa upp för dig.

Heta arbetsmarknader och yrken i Singapore

  • Kock – Singapore har en mängd olika lyxhotell och exklusiva restauranger som attraherar duktiga kockar världen över. På senare tid har även en fascination för skandinavisk och svensk mat vuxit fram i landet.
  • Ingenjörer/arkitekter – Byggprojekt är alltid en utmaning för Singapore då många människor ska samsas på en liten yta. De flesta bostadshusen ägs av statliga bolaget och byggnationerna sker ofta med omtanke om miljö och människor. Singapore är också känt för att låta uppföra avancerade och ståtliga hus och byggnader.
  • Finanssektorn – Som finanscentrum attraherar Singapore finans- och bankfolk från hela världen.
  • Miljöteknik – Som ett av världens renligaste länder satsar Singapore väldigt mycket på ren och miljövänlig teknik.
Svenska företag som är verksamma i Singapore

Det finns en mängd svenska (c.a 200 stycken) företag som är verksamma i Singapore. ABB och IKEA är några men det kanske bästa sättet för att få ut ett register på alla svenska företag som är verksamma i landet är att beställa en lista från Business Sweden (tidigare Exportrådet). Att söka jobb direkt på ett svenskt företag kan vara ett bra alternativ till att söka jobb på plats då företag isåfall själva ordnar med sponsorskap. Ett annat tips kan vara att kontakta Svenska Ambassaden i Singapore.
Klicka också här för att se ett urval av svenska företag baserade i Singapore.

1 thought on “Hitta jobb i Singapore”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *