Jobba i Berlin

Jobba i Berlin

Jobba i BerlinBerlin är kulturmeckat som vuxit extremt i popularitet de senaste decennierna. Här hittar du kanske Europas största scen för populärkultur och konst knappt två timmar bort från Sverige. Numera huserar en mängd svenskar i Tysklands huvudstad och sysselsätter sig med jobb och studier. Utlandsjobb guidar dig till hur du hittar ett jobb i Berlin.

Om arbete i Berlin

Som arbetsmarknad räknas Berlin som en av de största i Europa. Att få jobba i Berlin är inte så svårt som svensk då det finns starka kulturella kopplingar till Tyskland och svenskar generellt sett har ett gott anseende i landet. Här har du möjlighet att jobba med i princip vad som helst oavsett om det är enklare okvalificerade jobb till mer specialiserade tjänster som kräver tidigare utbildning.

Utlandsjobb har massvis av lediga tjänster i just Berlin. Använd sökmotorn för att hitta det jobb som passar dig bäst. Du kan använda Utlandsjobbs jobbsökmotor till att söka på ett specifikt företag, typ av jobb, beskrivning av jobb så som t.ex ”Swedish” eller ”english” eller dylikt i kombination med platsen ”Berlin”.

Att tänka på innan du söker jobb

Regler

Som EU-medborgare har du rätt till att jobba och vistas i ett EU-land under obestämd tid. Läs på om vilka regler som gäller för att jobba i Tyskland genom att gå in på AMS Utland.

Tips

Sök jobb som kräver god engelska eller svenska. Du har ett stort försprång gentemot de lokala invånarna och det finns flertalet företag och organisationer som söker denna typ av kompetens. Titta t.ex längst ner på denna sida för att hitta de senaste jobben i Berlin som har anknytning till Sverige och svenska språket.

Hitta boende i Berlin

Berlin har ganska låga hyror i relation till andra europeiska storstäder. Det finns en uppsjö siter och bostadsförmedlingar varav några av dem presenteras här nedanför.

Läs mer om hur du kan hitta tillfälligt eller permanent boende i Berlin:

Fler bra länkar om Berlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *