Arbeta i Indien

Jobba i Indien

Hitta jobb i IndienIndien är ett myller av människor, kulturer, färger och naturliv. Världens största demokrati lockar årligen miljontals människor och företag till sig och har haft en stor ekonomisk tillväxt under de senare åren. I takt med att internationella företag i etablerar sig på denna jättemarknad, har chanserna för utlänningar som vill komma och jobba i landet ökat.

Om arbete i Indien

Indien är världens näst största land med många möjligheter för utlänningar vad det gäller arbete och jobb. Framför allt koncentreras de flesta tjänstejobben till de stora städerna såsom Calcutta, Chennai, New Delhi eller Mumbai. På landsbygden kanske det främst finns möjligheter till volontärarbete .

Kort sagt kan man säga att den lokala jobbmarknaden oftast ligger ganska stängd för de flesta utlänningar men att dessa i sin tur heller inte erbjuder en person från västvärlden så mycket i fråga om t.ex lön och arbetsförhållanden.
I Indien finns det dock en mängd internationella företag och organisationer där chanserna är större att hitta mer attraktiva tjänster. Det kan handla om IT- och mjukvarutveckling eller jobba som länk mellan hemmamarknaden i det egna landet och produktionen på plats.
Ett tips är att använda Utlandsjobbs sökmotor och t.ex exempel söka direkt på företag eller organisationer som du vet är verksamma i landet. För att se t.ex vilka svenska företag som är verksamma i landet kan du gå in på hemsidan för Svenska Exportrådet i Indien. Indien är till skillnad från många andra länder i Asien ett ganska öppet land för utländsk arbetskraft och det är enkelt att få arbetsvisum och uppehållstillstånd.
Arbetsvisum till Indien

Som turist har du möjligheten att uppehålla dig i Indien sex månader i sträck innan du måste förnya visumet hos Indiska immigrationsmyndigheten.
Det finns en uppsjö av olika visum och arbetstillstånd som du som utlänning kan ansöka om. Bäst information om detta hittar du på Indiska immigrationsmyndigheten eller Indiska ambassaden i Stockholm.

Volontär i Indien

Vill du jobba som volontär i Indien? Det finns en mängd olika organisationer som tillhandahåller volontär-tjänster och på Utlandsjobb listar vi en hel del sådana tjänster. Sök på t.ex ”Volunteer” i sökmotorn ovanför. Här nedan följer ett axplock på andra bra sajter för dig som vill jobba som volontär i Indien.

Fler bra länkar om jobb i Indien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *