Jobba i Kanada


Jobba i KanadaAtt jobba i Kanada kan vara en fantastisk upplevelse. Kanada är känt för sin mångfacetterade arbetsmarknad och är ett av västvärldens mest utvecklade länder. Världens till ytan näst största land är glesbefolkat men har en dynamisk och spännande arbetsmarknad som är öppen för utlänningar med rätt kvalifikationer.

Om arbete i Kanada

Kanada har i jämförelse med sin granne USA en ganska öppen ekonomi och arbetsmarknad. Möjligheten att få ett jobba i landet är relativt stora för dig med utbildning och erfarenhet. Även för yngre finns möjlighet att t.ex arbeta och studera under en begränsad period. Kanadas ekonomi och arbetsmarknad är till större delen kunskapsbaserad, där de flesta jobben centreras kring de större städerna som t.ex Toronto, Vancouver, Montréal och Ottawa. Men här finns också stora råvarusektorer som lockar arbetskraft till övriga delar av landet. Oljeindustrin är stor såväl som gruv- och skogsindustrin. Sök jobb i Kanada med Utlandsjobbs sökmotor. Kombinera ord som t.ex finance, web design, ski instructor med regioner och städer som t.ex Toronto, Vancouver eller Québec och du är garanterad att få upp många intressanta resultat och lediga tjänster i Kanda. Vad som är värt att nämna om att söka jobb i Kanada är att det är ett tvåspråkigt land där de fransktalande delarna ligger i östra delen av landet och att resten av landet är engelskspråkigt. Arbetsmarknaden kan alltså sägas vara tvådelad även om människorna i de fransktalande delarna oftast också pratar engelska.

Hur kan jag söka arbete i Kanada?

Kanadas befolkning består i stor del av invandrare som under de senaste decennierna har befolkat landets storstäder. En förutsättning för att du ska kunna få jobb i Kanada är att du redan innan ska ha en kontakt med en arbetsgivare som är intresserad av att anställa dig. För svenska studenter finns det ett avtal mellan Kanada och Sverige som går ut på att ungdomar kan få chansen att fritt får söka jobb i landet under en begränsad tid. En sak att också tänka på är att olika regler gäller för olika provinser. Det är t.ex lättare för fransktalande personer att få jobb i Québec än de som kanske bara kan engelska.

Visum och arbetstillstånd

Här kan du läsa mer om vad som gäller för längre vistelser och arbetstillstånd i Kanada.

Boende i Kanada

Beroende på var du väljer att leva så varierar självklart också boendepriserna. I storstäder som Toronto, Vancouver, Ottawa eller Montreal kan priset för boende var ganska dyrt medan det på den glesbefolkade landsbygden givetvis är ganska billigt. I Kanada jobbar som redan nämnts folk från hela världen och det är i framför allt storstäderna där de flesta huserar, och då kanske främst sydöstra delen av landet. Många är européer från t.ex Frankrike, Storbritannien eller de skandinaviska länderna men det finns t.ex i Vancouver också många av asiatisk härkomst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *