Jobba i Qatar

Hitta arbete i QatarQatar är den lilla ö-staten som ligger i Persiska viken och som är ett av de mest moderna och dynamiska samhällena i regionen. Här har du möjligheten att jobba utan att betala någon som helst inkomstskatt. Landet har också, på grund av stora oljetillgångar, en mycket utvecklad och dynamisk arbetsmarknad.
 

Den vanligaste anställningsformen för västerlänningar är någon form av kontraktsbaserad anställning och ofta inom sektorer där den inhemska arbetskraften inte räcker till. De flesta arbeten är också förlagda till huvudstaden Doha eller någonstans i stadens närhet. Utlänningar som jobbar i Qatar behöver inte betala någon inkomstskatt överhuvudtaget, och detta i samband med att lönerna generellt är bland de högsta i regionen gör att en anställning i Qatar kan vara ganska lukrativt för en arbetstagare.

Arbetsvisum och jobb i Qatar

För att hitta jobb i Qatar måste du med största sannolikhet gå via en agent eller en förmedling. Som svensk har du rätt att åka till Qatar och få ditt visum på plats när du landar. Detta gäller dock inte för arbetsvisum och som utlänning har du inte rätt att åka ner till landet och söka jobb. Den vanligaste proceduren är att man tar kontakt med en av dessa förmedlingar och att dessa eller en eventuell arbetsgivare ställer upp som sponsor för din anställning. Sponsorskapen sträcker sig oftast under en begränsad period till exempel 6 månader, 1 år och så vidare. Dessa agenter eller jobbförmedlingar tar hand om det mesta av de tillstånd som krävs för att du ska få jobba i Qatar och brukar normalt sett förmedla jobb inom sektorer som t.ex IT, Data- och systemvetenskap, lärarjobb mm. Här nedan kan du hitta några av de största jobbagenterna och rekryteringsfirmorna för arbete i Qatar.
Bra länkar om Qatar

Mer information om boende och arbete i Qatar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *