Jobba i Saudiarabien

Jobba i SaudiarabienSaudiarabien är hem för de två heligaste platserna inom Islam oh är också en av de största oljeproducenterna som finns i världen. På sina håll finns möjligheter för utlänningar att komma och jobba i landet om man har de rätta kvalifikationerna.

Om arbete i Saudiarabien

Den som kommer som utlänning och jobbar i Saudiarabien kan vänta sig en ganska hög lön, oftast helt eller delvis skattefritt. Genom åren har väldigt många ingenjörer, ekonomer, läkare- och sjukvårdspersonal kommit utifrån och Saudiarabien behöver fortfarande kompetens inom dessa områden.
Framför allt är det inom bygg- och oljeindustri där det behövs mest arbetskraft. Men på senare år har även IT- industrin lockat människor från andra länder att komma och jobba i landet. Utlandsjobb har en hel del tjänster i just Saudiarabien. Dessa kan nås via sökmotorn överst på denna sida.

Att som västerlänning komma och jobba i Saudiarabien kan vara lite av en chock. Landet är strikt religiöst och är reglerat med många olika bestämmelser som kan tyckas konstiga för människor som kommer utifrån. De flesta utlänningar bor s.k ”gated communities” eller i egna bostadsområden där det kan finnas utrymme för att rucka på de lagar och regler som gäller.

Arbetsvisum till Saudiarabien

Saudiarabien har ett turistvisum som innebär att man får uppehålla sig i landet under en kortare tid. Detta måste det dock ansökas om i förväg via den Saudiarabiska ambassaden i Stockolm. För att få arbetsvisum till Saudiarabien krävs att du har en lokal sponsor dvs. en arbetsgivare – kan vara ett företag eller en organisation – som går i god för dig. Det bästa sättet att få jobb i Saudiarabien är därför att söka jobb hemifrån och t.ex ta kontakt med ett företag som är baserat i landet. Du kan också se ett urval av svenska företag i Saudiarabien här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *