Jobba som översättare

Arbete inom översättning
I takt med att världen blir mindre och mindre och att olika marknader sammanfogas världen över, har efterfrågan på språkkunskaper ökat. Vad många inte vet är att jobbet som översättare kan vara väldigt fritt och ofta behöver du bara en dator och en uppkoppling.

Fördelen med att arbeta som frilansande översättare är många. Det som framför allt lockar många är möjligheten att välja sina egna arbetstider och att kunna jobba på frilansbasis direkt över datorn. Oavsett var i världen man befinner sig.

Utlandsjobb.nu finns det massvis av jobb inom översättning. Ett tips är att använda sökmotorn och söka på nyckelord som ”translator” eller ”translation”. Här nedan länkar vi också till förmedlare och bra siter för dig som vill jobba som frilansande översättare.

Jobba som översättare online

Självklart så innebär jobbet som översättare att man måste kunna behärska minst två språk eftersom man översätter ett textparti till ett annat tungomål. Här har t.ex skandinaver som behärskar engelska en mycket god möjlighet att kunna hitta jobb då många som har engelska som modersmål oftast bara behärskar det egna språket. Förutom att själv aktivt söka arbete inom översättning så är det vanligaste sättet att man anmäler sig som kandidat till en översättningspool. Det kan handla om översättningsbyråer eller förmedlingssidor som man går med i och som sköter förmedlingen av uppdrag åt en.

Vilka typer av uppdrag kan jag få?

Som översättare kan du hitta de flesta jobben direkt på nätet. Det kan röra sig om större eller mindre projekt inom ramen för t.ex kataloger, hemsidor, instruktionsböcker, programvaror, trycksaker etc. De flesta projekt har också en given deadline för när kunden förväntar sig att jobbet ska vara klart.

Bra sidor för översättarjobb

Här nedan listas några bra översättningsförmedlingar och hemsidor som tillhandahåller jobb inom översättning.

Senaste jobben inom översättning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *