Jobba i Österrike


Österrike är ett av Europas modernare länder med relativt bra jobbmarknad och som i och med sitt EU-medlemskap också är relativt lätt att flytta till och kunna söka jobb i. Här kan du söka jobb i någon av de många alporterna eller i större städer som Wien eller Graz.

Om att arbeta i Österrike

Oftast när man tänker på Österrike och arbete är det kanske främst de Österrikiska Alperna som tankarna går till. På Utlandsjobb finns en artikel om hur du kan gå tillväga för att jobba i de Österrikiska Alperna. Den artikeln hittar du här. Förutom arbete i Alperna har Österrike en hel del att erbjuda jobbmässigt. I större städer som Wien, Graz eller Linz hittar du en dynamisk arbetsmarknad som i de flesta fall kanske kräver att du talar tyska, men det finns även en hel del internationella organisationer och företag som är situerade i landet. Några av de lediga jobb du kan hitta i Österrike hittar du längst ner på denna sida. Dessa tjänsteutlysningar riktar sig främst gentemot internationella kandidater och där har du som svensk en fördel i och med ditt EU-medborgarskap. Lönerna i Österrike ligger på ungefär samma nivå som i Sverige eller södra Tyskland. Liksom i Schweiz utbetalas varje år en extra månadslön som också beskattas mycket lägre än de övriga månadslönerna.
Arbetsvisum till Österrike

Som EU-medborgare har du rätt att vistas i Österrike i upp till tre månader utan något speciellt visum. Har du för avsikt att stanna en längre tid för att till exempel söka jobb måste du uppsöka ett så kallat ”Magistrat” där du registrerar dig i landet. Det du behöver för att registrera dig i landet är ett giltigt EU-pass, en korrekt ifylld ”Meldebestätigung” vilket är en blankett som du hittar här, samt ett personbevis från det svenska skatteverket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *