Säsongsjobba i Schweiziska Alperna

 

Säsongsjobba i Alperna SchweizAtt säsongsjobba i Schweiziska Alperna är en upplevelse utöver det vanliga. Här finns några av världens bästa skidresorter. Orter som Verbier, Zermatt och Engelberg lockar årligen hundratusentals personer och du har möjligheten att jobba med allt från hotell- och restaurang till jobb som skidlärare.

 

Om arbete i de schweiziska alperna

På Utlandsjobb finns redan en artikel om att jobba i Schweiz. Denna artikel är mer inriktad på skidjobb eller jobb på skidresorter. Skidåkning är nationalsporten i alplandet Schweiz och folk från hela världen kommer hit för att ta del av några av de bästa backarna och finaste naturmiljöerna som finns att hitta i Europa. Det är mycket vanligt att nordbor åker hit och säsongsjobbar under några av de mest populära säsongerna på året. Det finns goda möjligheter att som svensk få jobb inom hotell- och restaurang, turism eller som skidlärare i någon av de många skidresorterna som finns.

Hur kan jag säsongsjobba i Alperna?

Att kunna jobba i Schweiz är förhållandevis enkelt. Som EU-medborgare har du rätt att vistas i landet på obestämd tid då Schweiz och EU har ingått ett avtal om fri rörlighet på arbetsmarknaden. Läs artikeln om vad som gäller för att jobba i Schweiz eller besök Arbetsförmedlingens hemsida. Det finns ett antal sätt att söka säsongsjobb i Alperna, ett kan vara att söka hemifrån bland de annonser som finns utlagda och är riktade för internationella kandidater. Ett annat är att direkt ta kontakt med de företag som anordnar resor till Alperna.

Några exempel på dessa är:

Populära skidorter i Schweiz

En annan väl beprövad metod är att själv åka ner och söka jobb på plats. Det är oftast enklare att ta kontakt med hotell och reseföretag om man kan presentera sig i person. Här nedan ser du ett urval av några av de populäraste skidorterna i Schweiz. Ett bra tips för dig som söker jobb i något av nedanstående orter är att använda ortsnamnet tillsammans med nyckelord som t.ex ski instructor, ski teacher, ski, snowboard, hotel, bartender etc.
Fler länkar om Schweiz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *